A tartalomról...

2013.11.04. 11:04

Sziasztok!

Mindenek előtt köszönöm, hogy ellátogattatok vagy rátaláltatok a blogomra. Nagy-nagy szeretettel köszöntelek benneteket! Remélem, hogy hasznosnak találjátok a tartalmat és többször visszanéztek majd.

Mielőtt belekezdenék a blogom írásába, megosztok veletek egy kis titkot. A profi fotósok képei sem kifogástalanok. Ők is készítenek bemozdult, elmosódott, homályos vagy éppen nem megfelelő fényviszonyokkal rendelkező képeket. Szerintem az alapvető különbség az amatőr- vagy nevezhetjük őket hobbifotósnak- és a hivatásos fotósok között, az a szelektálás képessége. Ezt kell megtanulnod ahhoz, hogy kiemelkedj a „többiek” közül. Például, ha felkérnek egy profi fotóst egy naptár vagy egy borító fotózására, nyilvánvalóan nem egyetlen felvételt csinál. Egy-egy munka alkalmával több száz, akár ezer képet is készít. A válogatás folyamata legtöbbször több lépcsőben zajlik. Először kidobják a készített képek nagy részét, azokat, ami nem megfelelőek technikailag –bemozdult, sötét, illetve a modell pislogott vagy nem mosolyog rajta. Fontos, hogy el tudd engedni azokat a képeket, amiket megtartanál csak azért, mert a kiskutyád van rajta, de életlenre sikerült. A második rosta azoknak a fotóknak a kiválogatása, amik megfelelnek az elvárásoknak, majd utána azokból kiválasztod a legjobbakat. A végén pedig csak ezt a kiválasztott és legjobbnak vélt 10-15 képet retusálod és osztod meg. Ezzel az egyszerű trükkel, te is profi fotósnak tűnhetsz, hiszen a legjobb képeid alapján ítélhetik meg a képességeidet.

Az én életemben a fotózás elsősorban szabadidős tevékenység. Ez az, ami teljesen kikapcsol és eltereli a gondolataimat a hétköznapok problémáiról. De biztosan ti is találkoztatok már azokkal a piszkálódókkal, vádaskodókkal, akik szerint: csak egy újabb ember vagy, aki azt hiszi magáról, hogy profi fotós, mert vett egy tükörreflexes fényképezőgépet. Ezzel az oldallal segítek neked, hogy rá tudj cáfolni erre a megbélyegzésre.

Ezt a blogot, olyan kezdő, de fejlődni vágyó hobbifotósoknak szánom, amilyen én is vagyok. Olyan fotózási technikákat és trükköket mutatok be, amiket remélem, sikerrel tudtok majd hasznosítani. Tehát a célom az, hogy a profi szakkifejezéseket megkerülve, vezesselek be benneteket a fényképezőgép megfelelő használatán át, a különböző fények és portré beállítások rejtelmeibe. Mindent a lehető legegyszerűbben és a legpraktikusabb módon próbálok meg elmagyarázni nektek. Fontos leszögezni, hogy én a Nikon táborát erősítem. Nnikon-d7000-xl.jpgekem egy Nikon D 7000 típusú középkategóriás készülékem van, így az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat is megosztom majd veletek. Első sorban az effajta gépek kezelését mutatom be nektek. Elárulok majd, egy-két otthoni költséghatékony megoldást is, például, ha otthon szeretnétek egy kis fotóstúdiót felállítani. Segítek abban is, hogy könnyebben el tudjátok dönteni, mitől lesz egy fotó „jó”? Hozok nektek bőven példákat és ellenpéldákat is, valamint természetesen megmutatok majd a saját képeimből is párat.

Ha már most felmerültek kérdések a témával kapcsolatban, nyugodtam tegyétek fel. Megpróbálok megfelelő választ adni rá.

Nem sokára jelentkezem a következő bejegyzéssel, aminek a témája a fényképezőgép alapszintű ismerete lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://fotozasitechnikak.blog.hu/api/trackback/id/tr495613688
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása